2020 Şubat Ayı Meclis Kararları

19 SAYIL I MECLİS KARARI

Gümüşhacıköy Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Yasası' nın 21 nci maddesi gereği 2020 yılı Şubat ayı, olağan meclisi, Belediye Başkanlığının yazılı çağrısı (Gündem-Ruzname) üzerine 04.02.2020 Salı günü saat:10.00 da Belediye hizmet binasında meclis toplantı salonunda Başkan Zehra ÖZYOL başkanlığında toplandı. Yapılan yoklamada; Başkan Zehra ÖZYOL ile birlikte üyeler: Fahrettin TOKTAY, Halit ERBAŞ, Murat TERZİ, Evren AKSOYU, Güllü ÖZBAL, Müslim ŞAHİN, Mehmet TAHMAS, Ali Turan HOKKA, Saniye TERZİGÜL ve Mehmet ALTEMİR' in toplantıya katıldığı Bayram ILGAZ' ın rahatsızlığı nedeni ile (04.02.2020 tarihli rapor) toplantıya katılmadığı görülmüş olup, toplantı da çoğunluk sağlandığından. Celse; Başkan Zehra ÖZYOL tarafından açıldı. Gündemin 1 inci maddesinde kayıtlı bulunan, “Servis Aracı Yönetmeliğine Ek Madde Eklenme" konusunun görüşülmesine geçildi.

Başkan Zehra ÖZYOL'un 29.01.2020 tarihli havalesi ile Meclise arz edilmiş bulunan zabıta amirliğinin 29.01.2020 tarihli müzekkeresinde; Belediye Meclisinin 07.02.2017 tarih ve 10 nolu kararı ile çıkarılan Servis Aracı Yönetmeliğinin 6' ncı maddesinin 7' nci fıkrası ve 8' nci maddesinde belirtilen araçların yaş şartı Resmi Gazete 25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı karar ile yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin taşıtlarda aranan şartlar başlıklı 4 ' ncü maddesinin f bendinde belirtilen Okul Servis Aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları on iki yaşından büyük olmayacaktır. Taşıtların yaşı fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanacaktır. Ayrıca Pesonel Servis Araçları, Özel ve Resmi Kamu Kurum ve Kuruluşları, ücretli ve ücretsiz personel taşıma araçları, Resmi Gazete'de 25.02.2004 tarih ve 25384 sayılı karar ile yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşları personel servis hizmet yönetmeliğinin taşıtlarda aranacak şartlar başlıklı 12' nci maddesinin a bendinde belirtilen personel servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınmak kaydıyla 19 yaşından küçük olacaktır, şeklinde değiştirilerek Servis Aracı Yönetmeliğine eklenmesi istendiğinde gereğine geçildi.

K A R A R :

Belediye Meclisinin 07.02.2017 tarih ve 10 nolu kararı ile çıkarılan Servis Aracı Yönetmeliğinin 6' ncı maddesinin 7' nci fıkrası ve 8' nci maddesinde belirtilen araçların yaş şartı, Resmi Gazete 25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı karar ile yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin taşıtlarda aranan şartlar başlıklı 4' ncü maddesinin f bendinde belirtilen okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları on iki yaşından büyük olmayacaktır. Taşıtların yaşı fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanacaktır. Ayrıca Personel Servis Araçları, Özel ve Resmi Kamu Kurum ve Kuruluşları, ücretli ve ücretsiz personel taşıma araçları, Resmi Gazetede 25.02.2004 tarih ve 25384 sayılı karar ile yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliğinin taşıtlarda aranacak şartlar başlıklı 12' nci maddesinin a bendinde belirtilen personel servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınmak kaydı ile 19 yaşından küçük olacaktır şeklinde değiştirilerek Belediye Meclisinin 07.02.2017 tarih ve 10 nolu kararı ile çıkarılan Servis Aracı Yönetmeliğinde belirtilen araçların yaş şartının belirtildiği maddelerine eklenmesine.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 15' nci maddesinin ( b), (f) ve (p) bendi, 18' nci maddesinin (m) bendi ile 3011 sayılı Kanunun 2' nci maddesi hükümlerine uyularak, 04.02.2020 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir.

Gereği için; 2 Adet Kararın Kaymakamlık Makamına arz edilmesine, Evrakı ile birlikte 2 adet kararın Zabıta Amirliğine, 1 Adet Kararın Gelir Şefliğine, 1 Adet Kararın Belediye Meclis Üyelerine, 1 Adet Kararında da Meclis Dosyasında muhafazası için Yazı İşleri Müdürlüğüne verilmesine.

20 SAYILI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin 04.02.2020 Salı günü saat 10.00 da yapmış olduğu, 2020 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısında, Servis Aracı Yönetmeliğine Ek Madde Eklenmesi konusunun görüşülmesinden sonra, gündemin 2.maddesinde kayıtlı bulunan “Üsküp-GostivarBelediyesi İle Kardeş Belediye Olunması“ konusunun görüşülmesine geçildi.

Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL' un 28.01.2020 tarihli havalesi ile Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 28.01.2020 tarihli müzekkeresinde; 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. ve 74. Maddeleri gereğince Belediyemizin kardeş kent ilişkilerinin kurulması ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür sanat ve spor alanlarında faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi için Üsküp-Gostivar Belediyesi ile Kardeş Belediye olunması için gereğine geçildi.

K A R A R :

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. ve 74. Maddeleri gereğince Belediyemizin kardeş kent ilişkilerinin kurulması ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür sanat ve spor alanlarında faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi için Üsküp-Gostivar Belediyesi ile Kardeş Belediye olmasına; 5393 sayılı Belediye Yasası'nın 18 inci maddesinin (p) fıkrası ile aynı kanunun 74 ncü maddesi gereğince oy birliği ile karar verilmiştir.

Gereği için; 2 adet kararın Kaymakamlık Makamına arz edilmesine, 1 Adet kararın Mali Hizmetler Müdürlüğüne, 1 adet kararın Fen İşleri Müdürlüğüne, 1'er adet kararın Belediye Meclis üyelerine, 1 adet kararın da Meclis dosyasında muhafazası için evrakıyla birlikte Yazı İşleri Müdürlüğüne verilmesine.

21 SAYILI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin 04.02.2020 Salı günü saat 10.00 da yapmış olduğu, 2020 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısında, Üsküp-Gostivar Belediyesi İle Kardeş Belediye Olunması konusunun görüşülmesinden sonra, gündemin 3 ncü maddesinde kayıtlı bulunan “İçişleri Bakanlığınca Kullanılması Zorunlu Tutulan Elektronik İmza Sisteminin Kullanılabilmesi İçin Emlak Şefliği ve Gelir Şefliği Birimlerinin Ayrılması. DERBİS Sisteminde Görünen Zabıta Müdürlüğü Unvanının Zabıta Amirliği Olarak Değişitirilmesi". konusunun görüşülmesine geçildi.

Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL' un 30.01.2020 tarihli havalesi ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün 30.01.2020 tarihli müzekkeresinde; İçişleri Bakanlığınca kullanılması zorunlu tutulan elektronik imza sisteminin kullanılabilmesi için, Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan, Emlak Şefliği ve Gelir Şefliğine elektronik imza alınması gerektiğinden, Emlak Şefliği ve Gelir Şefliği birimlerinin ayrılması, DERBİS sisteminde görünen Zabıta Müdürlüğü ibaresinin Zabıta Amirliği olarak değiştirilmesi için gereğine geçildi.

K A R A R :

İçişleri Bakanlığınca kullanılması zorunlu tutulan elektronik imza sisteminin kullanılabilmesi için, Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan, Emlak Şefliği ve Gelir Şefliği kendi birimlerinden çıkan yazılarına elektronik imza atabilmeleri için, Emlak Şefliği ve Gelir Şefliği birimlerinin Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olmadan ayrı ayrı yetkilendirilmesine, DERBİS sisteminde görünen Zabıta Müdürlüğü ibaresinin Zabıta Amirliği olarak değiştirilmesine, 5393 sayılı Belediye Yasası'nın 18 inci maddesince oy birliği ile karar verilmiştir.

Gereği için; 2 adet kararın Kaymakamlık Makamına arz edilmesine, 1 adet kararın İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne, 1 Adet kararın Mali Hizmetler Müdürlüğüne, 1 adet kararın Gelir Şefliğine, 1 adet kararın Emlak Şefliğine, 1'er adet kararın Belediye Meclis üyelerine, 1 adet kararın da Meclis dosyasında muhafazası için evrakıyla birlikte Yazı İşleri Müdürlüğüne verilmesine.